Florien was een jonge man met het hart op de juiste plaats, maar absoluut geen talent voor koken. Toen hij via een datingapp de sprankelende en charmante Anna ontmoette, was hij vastbesloten om indruk op haar te maken. In de haast om een goede indruk achter te laten, besloot hij een zelfgemaakte maaltijd te bereiden voor hun eerste afspraakje thuis.
Florien, vol onschuldige pretenties, zetten zich aan het werk in de keuken. Hij had een recept voor een ingewikkelde champignon-rijstschotel gevonden op een obscure website, maar de subtiele nuances van koken ontgingen hem volledig. Inplaats van verse ingrediënten gebruikte hij enkele blikken en pakjes die al lang hun houdbaarheidsdatum hadden overschreden.
Toen Anna arriveerde, werd ze verwelkomd door een speelse chaos van rook en een onrustige kok die net iets te enthousiast lachte om zijn eigen mislukkingen te maskeren. “Dinner is served!” verklaarde Florien plechtig, terwijl hij een vervaarlijk dampende schotel champignon-rijst op tafel zette. Anna glimlachte beleefd en ging zitten, haar nieuwsgierigheid niet meer dan een waarschuwing in haar onderbuik voelend.
De eerste hap was verwonderlijk. De tweede hap vooral zout. Maar bij de derde hap begon het te dagen: de champignons smaakten… apart. Ze slikte met enige moeite door, terwijl Florien nietsvermoedend zijn portie naar binnen schrokte. Anna, altijd beleefd en sociaal bekwaam, forceerde een glimlach en deed haar best om complimenten te mompelen. Het diner verliep in gespannen vrolijkheid.
Niet veel later, tijdens een luchtige anekdote over haar hond, voelde Anna zich duizelig worden. Ze stond op om naar de badkamer te gaan, de wereld draaide even, en toen zakte ze half in elkaar op de bank. Florien, volledig in paniek, probeerde haar op te vangen maar gleed uit op een gevallen champignon en, als een scène uit een slapstickfilm, belandde hij naast haar op de grond.
Met een snelheid die hij nooit voor mogelijk had gehouden, belde hij 112. Anna werd naar het ziekenhuis gebracht, waar de artsen snel de diagnose stelden: voedselvergiftiging. Florien voelde zich afschuwelijk schuldig. Hij hoopte nog een kans te krijgen om zich te verontschuldigen bij Anna, maar vreesde dat dit het einde van hun prille romance zou betekenen.
Enkele dagen later, toen Anna genoeg opgeknapt was om bezoek te ontvangen, stond Florien bij de deur met een groot boeket bloemen en een onhandige glimlach. “Ik heb blijkbaar een verborgen talent voor rampen,” mompelde hij, met een schaapachtige blik.
Anna lachte zachtjes en zei: “Nou, misschien moeten we de volgende keer samen koken. Twee weten meer dan één, toch?” Haar ogen glinsterden van humor en vergeving, en Florien voelde een opluchting die hij niet had kunnen voorspellen.
En zo begon een nieuw hoofdstuk voor hen, waarin ze ontdekten dat liefde, net als koken, soms draait om samen leren door de dingen die fout gaan. Florien leerde de kunst van het koken beetje bij beetje onder Anna’s geduldige begeleiding. En hoewel hun eerste date een culinaire catastrofe was geweest, werd het een komisch begin van iets veelbelovend moois.
De avond was ongetwijfeld een die ze beiden nooit zouden vergeten, en niet alleen door de voedselvergiftiging.